Ohjelma

Shaking up Tech -tapahtuma järjestetään yliopistoissa samanaikaisesti. Myös tapahtuman rakenne on sama: päivä alkaa tekniikan alalla toimivien naisten innostavilla puheenvuoroilla, jatkuu lounaan jälkeen rinnakkaisilla workshopeilla ja tapahtuma päättyy opinto- ja uramessuihin.

Valitse tapahtuma, johon haluat tutustua tarkemmin.

Campus

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat teknologian ja talouden. Luomme kestävää tulevaisuutta kehittämällä ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Toimimme vastuullisesti, rohkeasti ja uskomme yhteistyöhön.

Aalto-yliopisto jakautuu kuuteen kouluun, ja Otaniemen kampus on yliopiston innovatiivisen yhteisön koti. Aalto-yliopiston noin 15 000 opiskelijan ja vuosittain yli tuhannen Aallossa aloittavan uuden opiskelijan joukossa et jää koskaan yksin.

Lue ja katso aitoja tarinoita Aallon opiskelijoilta ja alumneilta heidän elämästään, työstään ja opiskelustaan Aalto-yliopistossa ja sen jälkeen.

Ilmoittautuminen / Aamiainen

Tapahtumapäivä alkaa Aalto-yliopiston Kandikeskuksessa (Otakaari 1F, Espoo), jossa sinut otetaan vastaan rakennuksen pääaulassa. Aamiainen on tarjolla niille, jotka ovat etukäteen ilmoittaneet saapuvansa n. klo 07:00 - 09:30 välisenä aikana. Tapahtuma alkaa tasan klo 10:00, joten saavuthan paikalle viimeistään klo 09:50.

Puheenvuorot 10.00-11.30

Maija Jokela, Ramboll Finland toimitusjohtaja
Puhuja
Espoo
12.10.2023

Maija Jokela

Toimitusjohtaja, Ramboll Finland

Juhi Kulshrestha
Puhuja
Espoo
12.10.2023

Juhi Kulshrestha

Apulaisprofessori, Aalto-yliopisto.

Caterina_soldano
Puhuja
Espoo
12.10.2023

Caterina Soldano

Apulaisprofessori, Aalto-yliopisto.

Johanna_S
Puhuja
Espoo
12.10.2023

Johanna Småros

Perustajajäsen ja markkinointipäällikkö, RELEX Solutions.

Lounas n. 11:30-12:45

Lounaan aikana osallistujilla on mahdollisuus tavata puhujia ja keskustella heidän kanssaan.

Workshopit klo 13:00-14:30 ja 14:45-16:15

Espoo

3D-CAD-mallinnus

Aihe: Konetekniikka
Työpajassa tutustutaan 3D-CAD (Computer-Assisted Design) tuotesuunnitteluun, luomaan oman 3D-kokoonpanosi ja luomaan fotorealistisia kuvia omasta tuotteestasi. Workshopissa on myös mahdollista mallintaa yksittäisiä osia.

Espoo

Aivot ja mieli

Aihe: Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikka

Työpajassamme pääset tutustumaan Aalto-yliopiston aivotutkimuslaboratorioihin, ja myös itse mittaamaan aivojen, hermoston, ja sydämen toimintaa.

Espoo

Akustiikka tutuksi

Aihe: Virtuaaliakustiikka ja äänisignaalinkäsittely

Akustiikan työpajassa pääset tutustumaan kolmeen pisteeseen Aallon akustiikan laboratoriossa:

Espoo

Anna kaikkien kukkien kukkia!

Aihe: perusohjelmointi ja interaktiivisen taiteen rakentaminen.

Työpajassa osallistujat rakentavat oman interaktiviisen kasvin.

Demotilaisuus

Vuonna 2023, Aalto-yliopistossa järjestetään demo-tilaisuus Harald Herlinin oppimiskeskuksessa. Demotilaisuus korvaa ohjelmassa osallistujilla toisen workshopin.

Kaikki demot

Messut 16:30-19:00

Osallistujat pääsevät tutustumaan vapaasti messupisteisiin, joilla on mahdollisuus kohdata yliopistojen tekniikan eri opintoalojen opiskelijoita, heidän kiltojaan ja erilaisia opiskelijayhdistyksiä. Opiskelijoillemme teekkareille on tyypillistä rikas ja monipuolinen opiskelijakulttuuri, joka esittäytyy opiskelijayhdistysten järjestämän lavaohjelman kautta. Messujen yhteydessä tarjoillaan myös päivällinen.

Tapahtuma päättyy klo 19:00. Jos jätit tavaroitasi tapahtuman tavarasäilytykseen, niin muista noutaa ne ennen lähtöäsi. Tapahtuman jälkeiseksi yöksi majoittuvat osallistujat lähtevät messuilta tapahtumatiimimme saattamana hotellille tavarasäilytyksen kautta.

LUT uni

LUT on uteliaiden yliopisto, jossa opinnot tähtäävät parempaan huomiseen. Emme kouluta asiantuntijoita vain muuttuvaa maailmaa varten - me koulutamme heitä muuttamaan maailmaa.

Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin me LUT-yliopistossa etsimme ratkaisuja teknisellä ja taloudellisella osaamisella. Tavoitteenamme on, että tutkinnon suorittaneet löytävät hyvän työpaikan ja ovat vastuullisesti uteliaita, yrittäjähenkisiä ja aloitekykyisiä.

LUT:ssa voit opiskella kahdeksalla eri tekniikan alalla sekä taloustieteissä. Kampuksemme sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa. Meillä ei vain eletä, vaan myös opiskellaan, harrastetaan ja pidetään hauskaa yhdessä. Lähes 6000 opiskelijan kansainvälinen yhteisömme on tunnettu erinomaisesta yhteishengestään.

Aamiainen

tarjoillaan aikaisin saapuville klo 07:00-09:30

Puheenvuorot 10.00-11.30

Kati Pöllänen
Puhuja
Lappeenranta
12.10.2023

Kati Pöllänen

Kati Pöllänen, Liiketoimintajohtaja, Sovelluspalvelut, 2M-IT Oy

Mariam Abdulkareem
Puhuja
Lappeenranta
12.10.2023

Mariam Abdulkareem

Mariam Abdulkareem, Tutkijatohtori, Sustainablity Science, LUT School of Energy Systems

Satu Lipiäinen, LUT University
Puhuja
Lappeenranta
12.10.2023

Satu Lipiäinen

Tutkijatohtori, Energiatekniikka, LUT School of Energy Systems

Miia
Puhuja
Lappeenranta
12.10.2023

Miia Satomaa

Head of IT, Lignode, Stora Enso.

Lounas n. 11:30-12:45

Lounaan aikana osallistujilla on mahdollisuus tavata puhujia ja keskustella heidän kanssaan.

Workshopit klo 13:00-14:30 ja 14:45-16:15

Lappeenranta

3D-tulostus

LUT Kone / Patricia Nyamekye

Lappeenranta

Ideasta tuotteeksi

LUT JHC / Terhi Virkki-Hatakka

Lappeenranta

Kännykän kiertotalous

LUT SUSCI / Kaisa Grönman & Laura Lakanen

Lappeenranta

Mikromuovit

LUT Kemia / Liisa Puro & Maaret Paakkunainen

Messut 16:30-19:00

Osallistujat pääsevät tutustumaan vapaasti messupisteisiin, joilla on mahdollisuus kohdata yliopistojen tekniikan eri opintoalojen opiskelijoita ja tekniikan alalla työllistäviä yrityksiä. Opiskelijoillemme teekkareille on tyypillistä rikas ja monipuolinen opiskelijakulttuuri, joka esittäytyi opiskelijayhdistysten järjestämän lavaohjelman kautta. Tapahtuman yhteistyökumppaneina on joukko yrityksiä, joiden tavoiteena on osoittaa, että nuorilla naisilla on enemmän kuin riittävästi osaamista ja taitoja alan opiskeluun ja alalla työskentelyyn. Tekniikka on tulevaisuuden ala ja työmarkkinoilla kilpaillaan jo osaavista naisista. Messujen yhteydessä tarjoillaan myös päivällinen.

Tapahtuma päättyy klo 19:00.

Oulun kampus

Oulun monitieteisessä yliopistossa voit opiskella tekniikkaa, taloutta, kasvatustiedettä, humanistisia aineita, kieliä, lääketiedettä ja paljon muuta. Monialainen yliopisto antaa sinulle enemmän mahdollisuuksia tehdä tutkinnostasi juuri sinun näköisesi. 38 opiskelualuetta, lukuisat suuntautumisvaihtoehdot ja kattava sivuainevalikoima antavat sinulle vapaat kädet luoda henkilökohtainen kokonaisuus; yksilöllinen tutkinto, joka tarjoaa joustavuutta muuttuvassa työelämässä ja uravalinnoissa.

Oulun yliopistossa tehty korkeatasoinen tutkimus on muuttanut maailmaa. Joka päivä 2,6 miljardia ihmistä käyttää Oulussa kehitettyä teknologiaa. Suomen viidenneksi suurimpana kaupunkina Oulu tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet yli 20 000 opiskelijalle. Oulussa onkin vilkas opiskelijaelämä, ja kokoluokassaan edullisin opiskelija-asuminen.

Kaikki on mahdollista. Olet vasta tarinasi alussa.

Aamiainen 

Tapahtumapäivä alkaa Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksessa (Pentti Kaiteran katu 1, Oulu), jossa sinut otetaan vastaan rakennuksen pääaulassa.

Aamiainen on tarjolla niille, jotka ovat etukäteen ilmoittaneet saapuvansa n. klo 07:00 - 09:30 välisenä aikana. Tapahtuma alkaa tasan klo 10:00, joten saavuthan paikalle viimeistään klo 09:50. 

Puheenvuorot 10:00-11:30

Eva Pongraz
Puhuja
Oulu
12.10.2023

Eva Pongracz

D.Sc.(Tech.), Dr.Univ., Lic.Sc.(Tech.), M.Sc.(Tech.) Professor
Energy systems and environmental engineering
Oulun yliopisto

saija luukkanen
Puhuja
Oulu
12.10.2023

Saija Luukkanen

PhD Professor, Head of Oulu Mining School - Mineral processing

Henna Tiensuu, Oulu
Puhuja
Oulu
12.10.2023

Henna Tiensuu

Tutkijatohtori, Oulun yliopisto, Biomimetiikka ja älykkäät järjestelmät, Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta.

Ella Peltonen Oulu
Puhuja
Oulu
12.10.2023

Ella Peltonen

Apulaisprofessori, Oulun yliopisto

Lounas n. 11:30-12:45

Lounaan aikana osallistujilla on mahdollisuus tavata puhujia ja keskustella heidän kanssaan.

Workshopit klo 13:00-14:30 ja 14:45-16:15

Oulu

Assistenttina Robotti

Työpajassa esitellään robotiikan perusperiaatteet.

Oulu

FabLab

Tule suunnittelemaan ja tekemään itsellesi design-tuote digitaalisen valmistuksen keinoin laser- ja tarraleikkurilla.

Workshopin osallistujien enimmäismäärä on 15 henkilöä.

Oulu

Materiaalitiede

Hiilisäilöinä toimivat materiaalit

Oulu

Puhdasta vettä valokatalyysin avulla

Tarvitsemme puhdasta vettä joka päivä. Tämä edellyttää vedenpuhdistuksen jatkuvaa kehittämistä, koska uusia haitta-aineita ilmestyy vesistöihin ihmisten toiminnan kautta. Yksi kiinnostava uusi puhdistusmenetelmä on valokatalyysi.

Demotilaisuus klo 13:00-14:30 ja 14:45-16:15 

Vuonna 2023, Oulun yliopistossa järjestetään demo-tilaisuus Tellus Linnanmaalla. Päivän aikana osallistutaan yhteen työpajaan sekä demo-tilaisuuteen. 

Kaikki demot

Messut ja päivällinen 16:30-18:30

Osallistujat pääsevät tutustumaan vapaasti messupisteisiin, joilla on mahdollisuus kohdata yliopiston tekniikan eri opintoalojen opiskelijoita, heidän kiltojaan ja erilaisia opiskelijayhdistyksiä. Messujen yhteydessä tarjoillaan myös päivällinen. 

Share
URL copied!