Uratarinat

Tytti Bruce-Hyrkäs, Granlund

Head of Carbon Neutrality

"Jos ympäristön tila ja maailman asioihin vaikuttaminen kiinnostavat, on ympäristötekniikka hyvä valinta".

Tytti

Ympäristötekniikkaa LUT:ssa opiskellut Tytti Bruce-Hyrkäs on ehtinyt edistämään kiinteistö- ja rakennusalan ympäristöosaamista monella eri tavalla. Nykyisessä Head of Carbon Neutrality -tehtävässään Granlundilla hänen tavoitteenaan on luoda konsernin hiilineutraaliuspalveluille uusia markkinoita sekä kehittää toimintakulttuuria niin yrityksen sisällä kuin yhdessä alan merkittävimpien toimijoiden kanssa.

Tytti on ympäristöasioissa pitkän linjan asiantuntija. Hän on vienyt suomalaista hiilineutraaliusosaamista myös maailmalle työskennellen alan johtavien asiantuntijoiden kanssa kymmenissä eri maissa. Tytti on myös ollut mukana laatimassa Suomen ympäristöministeriölle vähähiilisen rakentamisen tiekartta -selvitystä rakennuksen elinkaaren hiilijalanjäljen tuomisesta mukaan rakennusalan ohjaukseen.

Nykyisen työnsä ohella Tytti toimii Green Building Council Finlandin Vähähiilinen rakentaminen -toimikunnan puheenjohtajana yhteistyössä noin 60 rakennusalan asiantuntijan kanssa. Myös tehtävässään Granlundilla hän arvostaa konkreettisia vaikutusmahdollisuuksia. ”Minulle on tärkeää päästä kehittämään hiilineutraalia rakentamista organisaatiossa, jossa asiaan on sitouduttu ja herätty ensimmäisten joukossa”.

Ennen työtään Granlundilla Tytti Bruce-Hyrkäs on ehtinyt kerryttää työkokemusta monipuolisesti. Ansioluetteloon merkittyjen työnantajien joukosta löytyvät mm. ympäristöalan Start up yritys Bionova, metsäjätti Stora Enso, sekä LUT-yliopisto.

"Olin ensin haalariharjoittelussa Stora Ensolla vastaamassa jätevedenpuhdistuksesta. Kandidaatintyöni tein rakennustuotevalmistaja Parocille heidän jätevirtojen hallinnastaan Lappeenrannan tehtailla ja sitten työllistyin tekemään sitä järjestelmää, jonka olin suunnitellut. Yliopistolla olin kehittämässä koulutusohjelmia sekä mukana tutkimushankkeessa, jossa mietittiin kestävien ratkaisujen kaupallistamista kehitysmaissa. Bionovalla vastasin teknisenä tuotepäällikkönä elinkaarilaskentaa tekevän verkkosovelluksen kehityksestä”.

Ympäristötekniikka on kasvava ala ja se kasvaa moneen suuntaan yhtä aikaa. Ala sopii Tytin mielestä avarakatseiselle ja uusin asioihin pyrkivälle ihmiselle.

"Jos haluaa lähteä ympäristötekniikkaa tekemään, pitää olla aika avoin, sillä tällä alalla ei ole vakiintuneita ratkaisuja vaan me etsimme uusia ratkaisuja sekä vanhoihin että uusiin ongelmiin. Ne voivat liittyä todella moneen eri asiaan eli emme ratko pelkästään yksittäisiä asioita vaan isoja kokonaisuuksia. Jos ympäristön tila ja maailman asioihin vaikuttaminen kiinnostavat, on ympäristötekniikka hyvä valinta".

Share
URL copied!