Hae tapahtumaan

Aalto-yliopisto, LUT-yliopisto ja Oulun yliopisto järjestävät Shaking up Tech -tapahtuman 12.10.2023 tavoitteenaan innostaa lukiota käyviä nuoria naisia ja sukupuolivähemmistöjä opiskelemaan tekniikan alaa lukion jälkeen.

Kuka voi osallistua?

Tapahtumaan voi hakea nainen tai sukupuolivähemmistöön kuuluva opiskelija, joka lukee pitkää matematiikkaa ja on kiinnostunut tekniikan alasta ja/tai kaipaa tietoja mahdollisuuksista. Valinnoissamme suurin painoarvo on hakijoiden kiinnostuksella. Otamme huomioon myös osallistujien maantieteellisen kattavuuden. Jos paikat tulevat täyteen, opinnoissa pidemmälle edennyt on etusijalla. Valituille ilmoitetaan syyskuun alussa.

Miten haen tapahtumaan?

1. Tutustu tapahtumaan sivuillamme

Tapahtumapäivä alkaa tekniikan alalla toimivien naisten puheenvuoroilla, jatkuu lounaan jälkeen rinnakkaisilla työpajoilla ja tapahtuma päättyy opinto- ja uramessuihin. Tapahtuman pääkieli on suomi, mutta osa workshopeista ja puheenvuoroista on englanniksi. Pyrimme parhaamme mukaan huomioimaan haun yhteydessä meille ilmoitetut erityistarpeet kuten liikuntarajoitteet. Tapahtuma on valituille osallistujille maksuton matkoineen ja tarvittaessa majoituksineen. Kauempaa tuleville järjestetään majoitus tapahtumaa edeltäväksi ja/tai seuraavaksi yöksi.

Puhujat

Katso ketkä ovat puhujina Shaking up Tech-tapahtumissa Espoossa, Lappeenrannassa ja Oulussa.

Shaking up Tech 2020

Workshopit

Tapahtuman workshopeissa osallistujat pääsevät itse kokeilemaan millaista voisi olla toimia tekniikan alalla.

Kemian laboratorio -työpajassa opiskelijat pääsivät mm. venyttämään hämähäkkisilkkiä sen jälkeen, kun silkkiproteiini oli sopivasti tiivistynyt. (Shaking up Tech 2019, kuva: Mikko Raskinen)

Demot (Aalto-yliopisto)

Demo-tilaisuus järjestetään Aalto-yliopiston Harald Herlin oppismiskeskuksessa.

Harald Herlin learning center_ demo session area

Messut

Osallistujat pääsevät tutustumaan vapaasti messupisteisiin, joilla on mahdollisuus kohdata yliopistojen tekniikan eri opintoalojen opiskelijoita.

Shaking up Tech fair

2. Valitse mihin kolmesta tapahtumasta haluat osallistua (Espoo, Lappeenranta, Oulu)

Hakulomakkeella kysytään minkä yliopiston tapahtumaan haluat osallistua. Saat vapaasti valita yliopiston tai yliopistot minkä tapahtumaan haet, mutta valitse vain ne yliopistot, joiden tapahtumaan olet valmis osallistumaan. Sinun tulee laittaa vähintään yksi toive.

3. Täytä hakemus

Täytäthän yhteystietosi lomakkeelle huolellisesti. Olemme sinuun myöhemmin yhteydessä sähköpostitse, joten käytäthän aktiivisesti käytössäsi olevaa sähköpostiosoitetta. Tapahtuman hakijoille haetaan samalla hakulomakkeella veroton apuraha, jolla korvataan mahdolliset matkakulut.

4. Odota vastausta ja lisäohjeita

Haku tapahtumaan on auki 1.8.-31.8.2023. Ilmoitamme valinnoista hakijoille henkilökohtaisesti 4.9., jonka jälkeen sinun tulee täyttää lisätietolomake 13.9. mennessä ja vahvistaa paikkasi tapahtumassa. Tutustuthan workshopien kuvauksiin jo etukäteen. Jos sinut valitaan tapahtumaan, voit ensimmäisellä tai myöhemmin avautuvalla lisätietolomakkeella valita workshopit, joihin haluat osallistua tai ilmoittaa, mistä workshopeista olet kiinnostunein (riippuu tapahtumapaikasta).

Mitä sinun tulee tietää ennen tapahtumaa

Tapahtumapäivä alkaa ilmoittautumisella kunkin yliopiston kampusalueella. Ilmoittautumispisteeltä saat ohjeet päivää varten. llmoittautuminen aukeaa klo 7.00. Ilmoittautumisen jälkeen on tarjolla aamupalaa klo 9.30 saakka. Tilaisuus alkaa tasan klo 10.00, joten saavuthan paikalle viimeistään 9.50.

Matkustuskäytännöt

Tapahtuman hakijoille haetaan veroton apuraha, jolla korvataan mahdolliset matkakulut (vero.fi/apurahat).

Matkalippujen varaaminen/ostaminen on sinun vastuullasi, korvaaminen tapahtuu matkakorvauslomakkeella tapahtuman jälkeen.Sinun tulee varata matkasi mahdollisimman pian sen jälkeen, kun saat tiedon valituksi tulosta ja ilmoittaa ne vahvistuslomakkeella. 4.9-13.9. välillä ostetut matkaliput korvataan.

Lähtökohtaisesti kustannamme matkalippuja ja ostokuitteja vastaan matkan kotipaikkakunnalta tapahtumapaikkakunnalle edullisimmalla julkisella kulkuneuvolla. Mikäli matka-aika edullisimmalla yhteydellä olisi kuitenkin yli 6 tuntia, kustannamme matkan halutessasi myös nopeimmalla julkisella yhteydellä. Korvaamme oman auton käytön (valtion virallinen kilometrikorvaus) vain siinä tapauksessa ja siltä osin matkaa, jota ei ole mahdollista tehdä julkisilla.

Korvaamme matkakulusi tapahtumaan tapahtumapäivänä ja tilanteen mukaan edellisenä ja/tai seuraavana päivänä. Kaikki korvausanomukset käsitellään mahdollisimman pian ja korvaukset pyritään maksamaan 2-3 viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta (säilytäthän liput ja kuitit siihen asti, kun olet saanut korvauksen).

Matkakorvauslomake on henkilökohtainen ja voit hakea lomakkeella korvauksia vain omista kuluistasi. Kuitit tai matkaliput tulee skannata/kuvata (myös ruutukaappaus käy) ja liittää lomakkeeseen. Yhdellä lomakkeella haetaan korvaus kaikista toteutuneista matkoista. Huomioithan, että emme korvaa matkojasi tapahtumakaupungissa muutoin kuin kerran tapahtumapaikalle ja sieltä pois (Esim. rautatieasema - yliopisto - rautatieasema. Muu omaehtoinen liikkuminen julkisilla tulee kustantaa itse. Jos hankit alueelle vuorokausilipun, korvaamme matkalipusta kahta yksisuuntaista matkaa vastaavan summan. Olethan tarkka, että liitteet ovat selkeät ja lomake on täytetty huolellisesti. 

Sairastapauksissa korvaamme matkat vain lääkärintodistusta vastaan (kerro asiasta lisätiedot kohdassa ja lisää liitteisiin lääkärintodistus).

Majoittuminen

Shaking up Tech on yhden päivän tapahtuma, mutta koska haluamme tarjota mahdollisuuden osallistua myös kauempaa saapuville, järjestämme sinulle tarvittaessa majoituksen tapahtumakaupungissa:

  • tapahtumaa edeltäväksi yöksi, mikäli sinun ei ole mahdollista matkustaa julkisilla niin, että lähtemällä samana päivänä et ehtisi valitsemallesi kampukselle ennen klo 9.45.
  • tapahtuman jälkeiseksi yöksi, mikäli sinun ei ole mahdollista matkustaa kotiin niin, että lähtemällä kampukselta klo 19.00 et olisi saman vuorokauden aikana kotona.

Tarkemmat tiedot majoituksesta lähetetään erikseen niille osallistujille, jotka kertovat ilmoittautumisen yhteydessä tarpeen majoitukselle.

Ruokailut

Tapahtuman aikana kaikki ruokailut ovat osallistujille maksuttomia. Ilmoitathan erityisruokavalion ilmoittautumislomakkeella.

Aamupala aikaisin saapuville (7.00 – 9.30)
Saat ohjeet aamiaispaikasta ilmoittauduttuasi tapahtumapaikalla. Muistathan ilmoittaa matkustustietojen yhteydessä tarvitsetko aamiaisen. Majoittuvat syövät aamiaisen majoituspaikassa.
Lounas (n. 11.30 – 12.45)
mahdollisuus tavata puhujia
Olemme huomioineet hygienian tapahtumassa, joten huolehdithan omalta osaltasi hyvästä käsihygieniasta.
Päivällinen messujen yhteydessä (n. 17.00 – 18.30)

Majoittujille on tarjolla lisäksi ilta/aamupalat tapahtumaa edeltävänä iltana, tapahtumapäivän iltana ja tapahtuman jälkeisenä aamuna.

Tapahtumasovellus

Tämän vuoden Shaking up Tech ‐tapahtumassa käytämme Eventos-tapahtumanhallintapalvelua ja -tapahtumasovellusta, joten lataathan sovelluksen saamiesi ohjeiden mukaisesti. Sovelluksesta löytyy kaikki informaatio, jota päivän aikana tarvitset.

Ilmoittautumisen yhteydessä jaamme kaikille osallistujille nimilapun. Pidäthän nimilappua esillä koko päivän tunnistamisen helpottamiseksi.

Alla lisätietoja saapumisesta ja majoituksesta tapahtumapaikkakohtaisesti. 

Tapahtumapäivä alkaa Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1, Espoo), jossa sinut otetaan vastaan rakennuksen pääaulassa.

LUT-yliopiston kampusalueella sinut otetaan vastaan pääaulassa, aivan pääovien tuntumassa.

Sinut otetaan vastaan Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen oven 2T aulassa. Löydät oven helposti – sisääntulon yläpuolella on suuri vihreä ”Oulu University” -kyltti.

Share
URL copied!