Puhujat

Mariam Abdulkareem, LUT-yliopisto

Tutkijatohtori, Sustainablity Science

"Tutkimus ei ole vain tylsien julkaisujen lukemista kuten joku voisi väittää, vaan mielen avaamista uusille näkökulmille."

Mariam Abdulkareem
Mariam Abdulkareem, LUT School of Energy Systems

Mitä olet opiskellut ja miten päädyit tähän vaihtoehtoon?

Opiskelin ympäristöteknologiaa, tutkimusalanani kestävä kehitys. Valitsin tämän vaihtoehdon, koska olen kiinnostunut kestävästä kehityksestä ja tutkimuksen integraatiosta tuotekehitykseen.

Miten sinusta tuli tutkija?

Polkuni tohtoritutkijaksi alkoi ympäristöteknologian maisteriopinnoistani. Maisteriopintoni laajensivat näkemystäni siitä, miten kestävät ratkaisut voidaan ottaa huomioon millä tahansa sektorilla, energia-alasta rakentamiseen, jätteisiin, liikenteeseen jne. 
Kiinnostukseni aiheeseen kasvoi suorittaessani tohtorintutkintoa, kun syvennyin entistä enemmän kestävän kehityksen tutkimukseen ja ratkaisuihin ja sain mahdollisuuden suorittaa kestävyysarvioita eri tuotteille. Tämä polku johti minut lopulta tohtoritutkijaksi.

Mikä on parasta työssäsi?

Tieto siitä, että osallistun kestävämmän maailman rakentamiseen.

Mitkä ovat olleet urasi kohokohtia ja tärkeimpiä oppeja?

Väitöskirjani puolustaminen on ehdottomasti ollut suuri kohokohta.Tärkeimmät opit minulle ovat olleet:

  • Ei saa rajoittaa itseään. Kaikki läpimurrot joita saavutat lähtevät sinusta ja omasta mielestäsi, ja kun olet itse vakuuttunut siitä että tulet onnistumaan, sinua ei voi pysäyttää mikään.
  • Etsi hyvä tukijärjestelmä. Meillä kaikilla on hyviä ja huonoja päiviä ja on erittäin tärkeää että sinulla on ihmisiä joihin voit luottaa, erityisesti noina huonoina päivinä.
  • Joskus voittaa, ja joskus häviää, tärkeintä on jatkaa eteenpäin ja ottaa sekä voitoista että tappioista opiksi.
  • Älä pelkää tutkia uutta, pyytää apua ja koputtaa oville.

Mitä odotat tulevaisuudelta? 

Näen itseni seikkailemassa akateemisen maailman ulkopuolella, sekä jatkamassa työtä tuotanto- ja suorituskapasiteettien kehittämisessä, kestävyyskonsultoinnin parissa ja antamassa takaisin paikallisyhteisöille.

Kenelle tämä on sopiva uravaihtoehto?

Urani sopii kenelle tahansa. Tutkimus ei ole vain tylsien julkaisujen lukemista kuten joku voisi väittää, vaan mielen avaamista uusille näkökulmille.

Mitä terveisiä haluat lähettää uravalintaa pohtivalle nuorelle?

Anna palaa vain, älä pidättele itseäsi tai luo kuvitteellisia pelkoja. Me kaikki opimme matkan varrella, ja joskus emme aina osu heti oikeaan. Tärkeintä on kyky tehdä parempia ratkaisuja tästä opitun perusteella.

Share
URL copied!