Uratarinat

Hanna Junttila, Lumo Analytics

Kehittämispäällikkö ja johtava geologi

“Olen vuosien saatossa oppinut, että töissä ei aina tarvitse olla kivaa. Mutta jos viikkoon mahtuu enemmän huonoja päiviä kuin hyviä, on aika alkaa katsella muita hommia. Toinen tärkeä oppi minkä sain itse ensimmäiseltä työnantajaltani, on, että työtä ei kannata tehdä pelkästään rahan takia, vaan siihen pitää olla edes joku muukin motivaattori.”

Hanna Junttila, Lumo Analytics

Mitä olet opiskellut ja miten päädyit tähän vaihtoehtoon?

Opiskelin Oulun Yliopistossa Geologiaa vuosina 1999-2006. Ainevalinta valikoitui, koska tulivuoret ja maanjäristykset ovat aina kiehtoneet minua. Lisäksi yritin välttää opettajan uran valitsemalla geologian maantieteen sijaan, mutta päädyin silti opettamaan geologiaa valmistumisen jälkeen.

Myöhemmin olen täydentänyt osaamistani Ulkomaankaupan erikoisammattitutkinnolla sekä opiskelemalla kauppatieteitä sivuaineen verran yliopistossa työn ohessa.

Miten sinusta tuli kehittämispäällikkö?

Nykyinen työni Lumo Analyticsin liiketoiminnan kehittämispäällikkönä tuli hieman yllättäen headhunterin kautta. Olen ilmeisesti tehnyt urallani asioita oikein, kun tämä oli jo toinen työpaikka, johon en aktiivisesti hakenut, vaan minut ”löydettiin”.

Mikä on parasta työssäsi?

Ihmisten kohtaaminen ja hyvät keskustelut.  Lisäksi uuden, mielenkiintoisen teknologian vieminen käytäntöön ja sen mahdollisuuksien esilletuonti uusille asiakkaille. 

Mitkä ovat olleet urasi kohokohtia ja tärkeimpiä oppeja?

Parhaita hetkiä urallani ovat olleet aika arkisia asioita.  Kauppojen loppuunvienti pitkien neuvottelujen jälkeen tuntuu aina kivalta. Toisaalta on ollut mahtavaa päästä puhumaan itselle tärkeistä asioista ison yleisön eteen. Olen kohdannut työelämässä aivan mahtavia ihmisiä, ja monesta entisestä kollegasta on tullut ystäviä, jotka ovat pysyneet työpaikan vaihtumisesta huolimatta. 

Olen vuosien saatossa oppinut, että töissä ei aina tarvitse olla kivaa. Mutta jos viikkoon mahtuu enemmän huonoja päiviä kuin hyviä, on aika alkaa katsella muita hommia. Toinen tärkeä oppi minkä sain itse ensimmäiseltä työnantajaltani, on, että työtä ei kannata tehdä pelkästään rahan takia, vaan siihen pitää olla edes joku muukin motivaattori. Vaikka sitten ne kivat työkaverit.

Mitä odotat tulevaisuudelta?

Jossain vaiheessa haluan taas opiskella jotakin – kenties liiketoiminnan johtamista ja kehittämistä. Tottahan toki odotan, että oma työni kantaa hedelmää, ja saamme Lumo Analyticsin hyvälle kasvu-uralle.

Kenelle tämä on sopiva uravaihtoehto?

Oma urani on hyvin poikkeuksellinen geologin ura. Suosittelen geologiaa tai prosessitekniikan opintoja sellaisille, jotka ovat valmiita muuttamaan ”maalle”. Kaivokset ovat pääsääntöisesti kaukana kasvukeskuksista. Jos tykkää luonnosta ja ulkoilusta, niin geologin työ parhaimmillaan tuntuu lomalta, kun saa vaellella pitkin metsiä. Lisäksi geologit voivat oikeasti, omalla työllään vaikuttaa työpaikan ympäristö- ja vastuullisuusasioihin.

Mitä terveisiä haluat lähettää uravalintaa pohtivalle nuorelle?

Se, mitä haluat tehdä isona, voi kirkastua vasta vuosien päästä. Kannattaa opiskella sellaisia aineita, jotka kiinnostavat, ja mahdollisimman monialaisesti – sitä ei koskaan tiedä, vaikka se täysin perustutkinnon ulkopuolella just for fun luettu kurssikokonaisuus olisi se ratkaiseva tekijä työpaikkaa hakiessa 😊 

Share
URL copied!