Uratarinat

Jenny Lauronen, Meyer Turku

Projektipäällikkö

”Vuosien mittaan maailma muuttuu ja on ok, että kiinnostuksenkohteet muuttuvat myös, ei kannata jäädä paikkaan mikä ei tunnu mielekkäältä.”

Jenny Lauronen

Mitä olet opiskellut ja miten päädyit tähän vaihtoehtoon?

Opiskelin nuorena tuotekehitystä ja teollista muotoilua Hämeen ammattikorkeakoulussa, se oli mielenkiintoinen ammattiala ja viihdyin opintojen mukaisissa työtehtävissä hyvin, mm. tuotekehitysinsinöörinä ja projektipäällikkönä teollisen muotoilun toimistossa. Kun yhä useammat tuotteet ja palvelut digitalisoituivat, käyttöliittymät, pelit ja virtuaalitodellisuus alkoivat kiinnostaa minua.  Perustin oman pelialan startupin ja kehitimme tiimini kanssa pelillisiä hyvinvointipalveluja. Hain opiskelemaan interaktiivisia käyttöliittymiä ja pelisuunnittelua ja opiskelin IT alan maisteritutkinnon työn ohella. Elämä, oppiminen ja työ ovat polveilleet elämässäni mielenkiintoisesti, oppiminen ja kehittyminen ovat minulle tärkeitä motivaation lähteitä, paljon tärkeämpiä kuin ura tai rahakysymykset. 

Miten sinusta tuli projektipäällikkö?

Kun irrottauduin startup tekemisestä, mietin tarkkaan millaista työelämää toivoin. Tiesin, että virtuaalinen oppiminen ja käyttöliittymät kiinnostavat ja tahdoin hyvän näköalapaikan niihin. Harrastusten kautta merenkulku oli lähellä sydäntä ja hain tutkijan ja projektipäällikön tehtävää Aboa Maresta, Nova ammattikorkeakoulun merenkulun akatemiasta. Siellä simulaatioharjoituksia haluttiin kehittää myös tuotekehityksen käyttöön. Merenkulun automaatio ja jopa autonomisuus kehittyvät kovaa vauhtia ja työskentelin Aboa Maressa erilaisissa älykkään merenkulun ratkaisuja kehittävissä projekteissa kuusi vuotta. Tällä hetkellä työskentelen Meyer Turun telakalla vihreän siirtymän tutkimushankeohjelman päällikkönä.

Mikä on parasta työssäsi?

Monipuolisuus ja mahdollisuus oppia uutta on aina ollut työni kantava voima, olen hyvä käynnistämään asioita ja miettimään uusia tulevaisuuden ratkaisuja. Olen myös päässyt työskentelemään monien ajankohtaisten ja minua kiinnostavien aiheiden parissa, kuten nyt laivanrakennusalan kestävän kehityksen rakentajana.

Mitkä ovat olleet urasi kohokohtia ja tärkeimpiä oppeja?

Yrittäjyys on hieno tapa kokeilla omia siipiään ja ponnistaa omia ideoita. On mahtavaa huomata, että ihmiset innostuvat, auttavat ja vievät ideaasi eteenpäin. Siinä oppii erityisesti tiimityön voimaa, johtajuutta, proaktiivisuutta ja vastuunottoa. Olen hyödyntänyt näitä opittuja asioita monen suuren kehitysohjelman rakentamisessa. Minusta on palkitsevaa, kun pitkäjännitteisen ponnistelun jälkeen saadaan idea valmiiksi toteutettavaksi ratkaisuksi!

Mitä odotat tulevaisuudelta?

Odotan, että yhteistyöllä voimme ratkaista ihmisen maapallolle aiheuttaman ilmastonmuutoksen ja että luonnon monimuotoisuus, puhtaat vedet, raikas ilma, oppi, turvallisuus ja ravinto on saatavilla tulevaisuudessa kaikille ihmisille. Ajattelen että nämä ovat monitieteellisiä ilmiöitä, joita insinöörit ovat mukana ratkaisemassa. Meillä Suomessa on erityisen hyvät mahdollisuudet tuottaa kestävän kehityksen ratkaisuja. Odotan tulevaisuudelta myös matkustelua ja että lapseni myös löytävät itsellensä hyvän paikan rakentaa oman näköistään elämää. 

Kenelle tämä on sopiva uravaihtoehto?

Tuotekehitys- ja tutkimusalalla on aika tavallista, että ihmiset työskentelevät välillä tutkijoina ja välillä yritysten palveluksessa, ehkä sitten taas tutkijoina, yrittäjinä, konsultteina ja opettajina. Tällainen monipuolinen ura, kuten minulla on tähän mennessä jo ollut, sopii hyvin uteliaille ja uusista asioista innostuville ihmisille, jotka haluavat olla mukana luomassa tulevaisuutta!  

Mitä terveisiä haluat lähettää uravalintaa pohtivalle nuorelle?

Pidän kehittämistyöstä ja haluan rohkaista suuntaamaan ennakkoluulottomasti kohti sinua kiinnostavia aiheita. Lopulta kaikki asiat alkavat tukemaan toisiaan. Vuosien mittaan maailma muuttuu ja on ok, että kiinnostuksenkohteet muuttuvat myös, ei kannata jäädä paikkaan mikä ei tunnu mielekkäältä.

Share
URL copied!